'Bloemen verkopen via internet is de toekomst'

Op een internationaal congres voorspelde de directeur van een Duitse internetbloemenwinkel dat over zeven jaar 80-90% van de boeketten via internet verkocht wordt. En volgens een Amerikaanse collega van hem is de 'fysieke' bloemist snel aan het verdwijnen.

Op het World Cut Flowers Congress (8-10 oktober) voorspelde directeur Erik Siekmann van Blume2000.de dat in 2014 wel 80 tot 90% van de boeketten in Europa via internet worden besteld. Hij noemt de Duitse markt een moeilijke markt, maar ziet nog online mogelijkheden: "E-commerce boort nieuwe klanten aan die nog nimmer een boeket hebben laten bezorgen. Dat geld voor tweederde van onze bestellingen."

Inzetten op emoties

Directeur Monica Woo van het Amerikaanse 1-800 Flowers had een eender verhaal, meldt Agd.nl. Volgens haar groeit het internetgedeelte van 1-800 Flowers met 8-9% terwijl de markt voor bloemen in de VS verslechtert en het aantal 'normale' bloemisten snel daalt. " We moeten het spel veranderen: inzetten op emoties. Bloemen zijn geen goederen", stelde Woo.

Zware dobber bloemendetailhandel

Als Woo en Siekmann gelijk hebben en internet sterk de overhand gaat krijgen, zal het een zware dobber worden voor de Nederlandse bloemendetailhandel. Bloemisten in Nederland zijn niet sterk op internet gericht. Slechts 26% heeft een eigen website, en de helft dáárvan verkoopt bloemen en planten via die site.

Bron: Bloem en Blad 

Wilt u weten wat Konceptz voor u kan betekenen op gebied van internet marketing?

Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op. 

Bedrijfsnaam:

Contactpersoon:de heer
mevrouw

Naam*:

Telefoonnummer*:

E-mailadres:

Ja, ik ontvang graag de Konceptz Newzbrief

send


Share
  Home
 
  Websites
 
  E-mail marketing
 
  Zoekmachine marketing
 
  Social media
 
  Contact